Zonnepanelen heeft u er zo uit.
Want voor niets gaat de zon op

Zonnepanelen zijn een schitterende investering. Zowel voor particulieren als bedrijven. Want u wekt er gratis schone energie mee op. Gemiddeld schijnt de zon 850 tot 900 uur per jaar volop. Dan werken zonnepanelen op vol vermogen. Maar zonnepanelen wekken ook elektriciteit op als het bewolkt is.

Zonnepanelen verdient u al na 6 jaar terug
Gemiddeld wekt u met een zonnepaneel 220 kWh per jaar op. Met 6 panelen bespaart u bij een huis ruim 10% per jaar. Tel daarbij op dat de energieprijzen zo’n 7% per jaar stijgen en u haalt uw investering er in 6 jaar uit.

Tot in de lengte van jaren energie besparen
Na die 6 jaar blijft u 10% op de steeds hogere energieprijzen besparen. Maar u doet het niet alleen voor uw portemonnee. Maar ook voor het milieu. Want per jaar voorkomt u per zonnepaneel 130 kg CO₂ uitstoot. Ook daar wordt u opgewekt van.

Wij installeren de zonnepanelen graag voor u
Benieuwd wat zonnepanelen u kunnen opleveren? Dan komen we graag bij u langs om samen de mogelijkheden op uw woning of bedrijfspand te bekijken en te bespreken. Op basis daarvan maken we graag een offerte voor u.

Wek uw eigen warmte op met zonnecollectoren
Wilt u minder gas verbruiken en zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn? Dan brengt een zonneboilersysteem met zonnecollectoren uitkomst. U laat zonnecollectoren op het dak plaatsen en in uw woning of bedrijfspand een zonneboiler. Daarin wordt het door de zon verwarmde leidingwater opgevangen. Dat warme water kunt u gebruiken voor de douche, de kranen, de radiatoren en de vloerverwarming. Maar ook om in de zomer het grondwater onder het huis of gebouw op te warmen. Zodat het gebouw in de winter via een warmtepomp zeer efficiënt kan worden verwarmd.

Met een zonnecollectorensysteem bespaart u al gauw 30% op uw gasrekening
De ervaring leert dat u met een zonnecollectorensysteem 30 tot 40% minder gas verbruikt. Met de alsmaar stijgende gasprijzen levert dat een flinke besparing op en kunt u uw investering al na 10 jaar terugverdienen. En daarna betaalt u elk jaar 30% minder dan uw buren.

Wij kijken graag welk zonnecollectorensysteem het beste bij u past
Wilt u weten welk zonnecollectorensysteem het beste past bij uw woning of gebouw en hoeveel gas u daarmee kunt besparen? Dan komen we graag bij u langs om samen de mogelijkheden te bespreken. Op basis daarvan maken we graag een offerte voor u.

Bespaar tot wel 70% op uw stookkosten met een warmtepomp
Het principe van een warmtepomp is even simpel als geniaal. ’s Zomers gebruikt u de kou van de winter om uw huis te koelen. ’s Winters gebruikt u de warmte van de zomer om uw huis te verwarmen. Op deze manier kunt u uw woning duurzaam verkoelen of verwarmen. En niet duur! Want uw energiekosten dalen tot wel 70%.

Loopt u warm voor een warmtepomp? Dan installeren wij hem graag voor u
In combinatie met vloerverwarming levert een warmtepomp het hoogste rendement op. Een warmtepomp is ook heel milieuvriendelijk. Zo kunt u de uitstoot van CO² met een warmtepomp bijna halveren!

Wij isoleren uw woning graag voor u
U kunt uw woning duurzaam energiezuinig laten maken met hele eenvoudige ingrepen. Wij brengen graag tocht-strips, radiatorfolie, vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie voor u aan. Heeft u enkel glas? Bel dan de glaszetter. Als uw woning of bedrijfspand goed ingepakt is, scheelt dat enorm in uw energierekening.

Regenwateropslag om gratis te drinken, douchenen de was te doen
Regenwater is zacht, schoon en gratis. Wij kunnen het voor u opvangen in een tank en het via een pomp toevoeren naar de verbruikspunten. Denk daarbij aan de kranen, de douche, de wasmachine en de toiletten. Vanzelfsprekend kunt u het regenwater ook gebruiken om uw auto te wassen of uw tuin te besproeien.

Regenwater is een geschenk uit de hemel. Het kost u niets
Met regenwater bespaart u 100% op de kosten van drinkwater. En u betaalt er ook geen riool- en zuiveringsheffing over. Regenwater is zacht. Dus u heeft geen last meer van kalkaanslag. Daardoor bespaart u op het onderhoud van uw apparaten en machines. U bespaart tot 50% op zeep en wasmiddelen. U draagt bij aan een duurzame samenleving en wordt meer zelfvoorzienend.

Met spaarlampen en ledlampen verlichten wij uw elektriciteitslasten
Spaarlampen en ledlampen leveren een enorme stroombesparing op. Wij rekenen graag voor hoe voordelig duurzame verlichting in uw specifieke situatie is. En hoe snel u uw investering terugverdient.

Als u wilt realiseren wij een NOM Woning (Nul Op de Meter) voor u
In 2020 moeten huizen energieneutraal worden opgeleverd. Dat geldt voor nieuwbouwhuizen. Wij kunnen er voor zorgen dat uw bestaande woning een NOM Woning wordt. Dat betekent dat in uw woning in een jaar tijd net zoveel energie wordt opgewekt als gebruikt.
Wij kunnen dat bijvoorbeeld realiseren door goede isolatie, duurzame verlichting en de opslag van HWA regenwater. En door het aanbrengen van zonnecollectoren, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Bent u daar voor in? Neem dan contact met ons op voor een maatwerkadvies.

De volgende stap is het ontwikkelen van autarkische woningen
Woningen zullen steeds energiezuiniger worden. Zo zullen er in de toekomst autarkische woningen worden ontwikkeld: huizen die volledig ontkoppeld zijn van de nutsvoorzieningen. De overcapaciteit van de opgewerkte stroom wordt niet aan het net terug geleverd, maar opgeslagen in accu’s. Deze accu’s leveren stroom als de zon even niet schijnt of onvoldoende capaciteit levert. De toekomst ziet er dus zonnig uit.